Help! Ik wil een f*** baan!

Deze week kopte de Volkskrant dat er voor het eerst meer vacatures zijn dan werklozen. Al maandenlang headlines over het enorme personeelstekort. In de zorg, de horeca, het onderwijs en ga zo maar door. Enorm vervelend natuurlijk en we merken het allemaal.

Tegelijkertijd zien we bij Sterke Leiders steeds vaker getalenteerde zéér ervaren leiders die maar geen baan kunnen vinden… Zoektochten van maanden, soms zelfs meer dan een jaar, vele tientallen sollicitaties, vaak zonder enige reactie en wanneer ze wel wat horen volgen vaak onpersoonlijke, soms onprofessionele, langgerekte interview processen… Hier lezen we eigenlijk nooit iets over.

Omdat we vaak mensen uit de corporate wereld coachen, ook HR managers en recruiters, horen we ook de andere kant van het verhaal. Verhalen over de steeds verder toenemende werkdruk, veel te kleine teams (toch weer dat personeelstekort), de (toch echt aanwezige) impact van thuiswerken en virtuele processen, over honderden sollicitaties per vacature als gevolg van de Great Resignation en over junior hiring managers die aan hun lot worden overgelaten. Dat verklaart dus wel wat.

It takes two to tango zeggen ze, maar erg lekker gedanst wordt er niet. In plaats van die energieke tango vól passie, zien we uitgebluste werknemers en gefrustreerde werkzoekenden. Twee kanten, twee verhalen, maar de impact is vergelijkbaar: Boos, bezorgd, bedroefd, twijfel, frustratie, onzekerheid, hulpeloosheid en burn out…

Allemaal topics waar we bij Sterke Leiders wel raad mee weten. Wij maken een sterke leider van jou als persoon. We helpen je omgaan met stress, tegenslagen en met het maken van een plan op basis van jouw eigen keuzes. Zodat je de regie over je leven weer in handen krijgt. Of blijft houden.

Delegeren
is niks voor
jou... toch?

Burn-out
voorkomen

READ MORE