Judith Munster

De afgelopen weken heb ik veel gedaan, maar ben ik niet zo zichtbaar geweest. Ik vond het raar om tijdens de oorlog in Oekraïne op Linkedin gewoon gezellig door te gaan, terwijl de mensen in de Oekraïne onmenselijke en onrealistische dingen meemaken.Ik had gehoopt dat oorlog na een paar weken wel over zo zijn. Dat Poetin tot inkeer zou komen. Het zegt iets over mijn naïviteit en ook wel over mijn positieve inslag, denk ik.

Toen corona uitbrak was ik er zeker van dat het met een paar maandjes over zou zijn, terwijl mijn partner zei dat het weleens een paar jaar kon duren. ‘Welnee joh’, zei ik. Ik kon het echt niet geloven…Iets anders. In januari ben ik begonnen met het programma ‘Slim Bezig’ van Sterke Leiders in Amsterdam. Het doel was om de corona-kilo’s eraf te krijgen. Niet door te diëten, maar door mijn gewoontes en patronen eens onder de loep te nemen.

Ik kan je vertellen dat ik heel tevreden ben met het resultaat. Op een hele laagdrempelige manier heb ik nieuwe gewoontes aangeleerd, zoals elke dag een rondje lopen. Niet te gek, gewoon een rondje van 20 minuten. Soms ga ik twee keer, soms nul keer. Verder pak ik vaker de fiets in plaats van de auto en probeer ik langzamer te eten. Ook eet ik nu weer gewoon alles – ja, ook chips en koekjes en cappucinos en chocola en een wijntje -, maar alles met mate. En dat terwijl ik hiervoor een beetje was doorgeslagen in ‘gezond’ eten (met veel noten en avocado’s…). Dat dus.

Het is eigenlijk allemaal heel voor de hand liggend. Maar je moet het alleen wel even doen. En daar hebben Lodewijk van der Peet en Louis Stam van Slim Bezig/Sterke Leiders en de mede-cursisten me goed bij geholpen. Ik ben inmiddels vijf kilo kwijt! Het gaat langzaam, maar dat is juist goed. Mijn doel is om eind van dit jaar, als ik jarig ben, op 16 december, mijn streefgewicht te hebben bereikt.Kortom, ik ben tevreden. Ik kwam bij Sterke Leiders terecht via een opdrachtgever die het programma ook had gevolgd. Hij had een post op Linkedin geplaatst en was zo enthousiast dat ik besloot het ook te gaan doen. Een cadeautje voor mezelf. Misschien is het ook wat voor jou?

Tevreden over Sterke Leiders?
Laat een review achter: