Slim
Bezig

01 Doorbraak

SlimBezig is een doorbraak
Wij hebben tijdens onze studie Transactionele Analyse ontdekt hoe je gewoontes kan veranderen. Niet van de ene dag op de andere, natuurlijk niet. We hebben het getest (eerst op onszelf en toen op een groep) en het werkt. Je mag het gerust revolutionair noemen: we hebben ontdekt hoe je (eet)gewoontes definitief kan veranderen! 

Diëten werken niet
Er zijn krankzinnig veel diëten. Je kent er vast wel een aantal. Een dieet gaat er van uit dat je ergens mee stopt of juist heel veel van iets gaat eten. Je begint eraan, doet je best en verhip, je valt af! Soms nog snel ook. Maar zodra je weer ‘gewoon’ gaat doen zit er het net zo snel weer aan. Nadat een Canadese universiteit de deelnemers van 121 verschillende soorten diëten gevolgd heeft werd één ding duidelijk: na een jaar waren 99% van alle deelnemers terug op hun oude gewicht, of erger nog, zwaarder!

Waarom werken diëten niet?
In het begin ben je geweldig goed gemotiveerd, je wilskracht is ijzersterk. Maar hoe sterk die ook is, na een tijdje winnen de stemmetjes in je hoofd het bijna altijd. Na een tijdje mag je jezelf troosten of belonen met iets lekkers. Meestal is dat lekkers zoet en vet… Kortom, wilskracht is een sterk instrument maar het houdt het meestal niet zo lang vol.

Mondhonger
Een bekende term, wij noemen het klierhonger. Want heel veel van wat je eet is niet omdat je lijf erom vraagt maar omdat het er zo lekker uitziet of zo heerlijk ruikt! Loop je langs een gebakjeswinkel of een delicatessenzaak, dan gaan je speekselklieren slijm produceren, ze roepen keihard: ‘kom op nou, koop dat lekkers, ik wil NU eten!’ Het water loopt je letterlijk in de mond… Een klier van een honger dus. Wij gaan samen die klier temmen.

Geen verstand van eten
Jij wist allang dat een komkommer minder calorieën bevat dan een reep chocola. Dat een zak chips wegharken op de bank geen slimme move is. En je doet het toch. We gaan je niet vertellen wat je al weet. We zijn geen diëtisten maar gedragsveranderaars…

Je brein
Je hersens zijn erop uit om zo min mogelijk energie te gebruiken, daarom heeft het een heleboel dagelijkse handeling opgeslagen in het diepste gedeelte van je hersenpan. Zo hoef je niet meer na te denken als je op een fiets of in een auto stapt, de meeste handelingen doe je eigenlijk automatisch. Bijna de helft van alle bewegingen die je op een dag maakt zijn ‘geautomatiseerd’. Die gewoontes heb je geleerd, op een rijschool bijvoorbeeld. Wij gaan je nieuwe eetgewoontes leren… Zodat je niet terug jojoot naar je oude gewicht.

02
Hoe werkt dat?

Slim bezig, hoe werkt dat?
Na een individuele intake van een half uur (beeldbellen) gaan we 10 weken met je aan de slag. Je vult een uitgebreide test in waardoor we je beter leren kennen en je doelstelling scherp omschreven is. Om de week zien we elkaar op een vaste tijd, plek en dag. Je zit in een groep van maximaal 20 mensen. Wij kiezen, voordat we bij elkaar komen, voor jou iemand in de groep die je buddy wordt, dat is tijdelijk je beste vriend. We maken ook een appgroep zodat je je ervaringen (en successen!) kunt delen met de groep en met ons, je coaches. Verwacht geen zweverig gedoe. We houden het simpel en er wordt veel gelachen!

Sporten en bewegen
Hoe je sport en welke sport je doet, dat maakt nogal wat uit. We gaan samen uitzoeken welke sport het beste bij je past en welke sport het meest effectief is voor je. Kracht? Duursport? Of juist mindful? Het komt allemaal langs.

Voor iedereen anders
SlimBezig is geen standaardtraining of programma, we gaan juist, samen, op zoek naar de beste manier waarop jij je gewoontes kan veranderen. Jouw methode werkt het beste voor je. Je moet niks. Geen wetten en verboden. Jij bent de baas over jouw lijf.

En dan?
Na die 10 weken sta je er niet alleen voor. Je hebt je buddy nog -en misschien een andere goed vriend(in) uit de groep- en kan je ons boeken zo vaak als je wilt.

03 Kosten

De kosten
Het 10-weekse programma van groepssessies én 1 privésessie kost € 375- inclusief 21% btw. Na 10 weken laten we je liever niet zomaar los, je kan dan een 5-rittenkaart kopen zodat we je kunnen blijven motiveren en helpen wanneer je dat nodig hebt. Die 5-rittenkaart is een jaar geldig. Je bepaalt zelf wanneer je met ons wilt afspreken. 

Ik doe mee!

Elke maand start er een nieuwe groep. Wil je meedoen, mail dan naar