Extern
vertrouwens
persoon

Een veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving creëren is geen optie; het is een plicht voor iedere leider. Het is ook een belangrijke voorwaarde voor het behalen van optimale persoonlijke groei. Veiligheid, vertrouwen en discretie zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. 

Extern Vertrouwens- persoon

Een vertrouwenspersoon die iedereen vertrouwt
De Arbowet verplicht elke werkgever om een veilige werkomgeving aan te bieden. Wij kunnen ons geen werkgever voorstellen die daar niet van harte aan meewerkt, maar ongewenst gedrag ligt overal op de loer. Soms heb je er geen zicht op. Je wilt er natuurlijk alles aan doen om te voorkomen dat jouw bedrijf te maken krijgt met ongewenst gedrag.

Niet alleen omdat het verplicht is
In 2022 wordt het voor iedere werkgever verplicht om een Vertrouwenspersoon aan te stellen. Dat kan een van de medewerkers zijn, maar dat kan voor sommigen toch een drempel zijn. Vertrouw je een intern vertrouwenspersoon voor de volle 100%? Heeft die echt geen eigen of andere belangen? Een totaal onafhankelijk, extern vertrouwenspersoon is logischer en beter. En dan liefst iemand die heel goed weet hoe je met vertrouwelijke informatie omgaat.

De vertrouwenspersonen van Sterke Leiders
De medewerkers kunnen bij de vertrouwenspersonen van Sterke Leiders terecht voor opvang, begeleiding en voorlichting. De managers van de werkgever krijgen (ongevraagd) advies hoe de veiligheid en knelpunten in de organisatie te verbeteren.

Sterke Leiders bieden maatwerk voor bedrijven die actief aan een veilige werkomgeving willen weken. Een (gecertificeerd) extern vertrouwenspersoon hoort daar ook bij. Die biedt Sterke Leiders aan in de vorm van een abonnement.

Wil je ons in vertrouwen nemen?

We luisteren graag naar jouw verhaal en vertellen je daarna meer over onze werkwijze. Mail naar